Bee's wrap Bivaxduken finns i flera olika färgmotiv och storlekar
Disktrasor från Växbo Lin

TEXTIL OCH ULL

Bivaxdukar

Ett miljövänligt och återanvändbart alternativ till plastfolie och plastpåsar! Tillverkade av bivax, ekologisk bomullsmuslin och jojobaolja. Finns i flera olika storlekar och färger.

För att slå in livsmedel lägger du arket runt eller över produkten och värmer wrapen med händerna att den formas runt det som ska skyddas. När du använt det färdigt diskas wrapen med ett milt diskmedel och kallt vatten. Låt lufttorka och förvara torrt, mörkt och svalt så håller den länge. 

Bivaxduken tål inte stark värme och ska inte användas till kött eller fisk. 

KLÖVSJÖFÅR FRÅN GÅRDEN

På gården har vi Klövsjöfår som är en allmogeras som återupptäckts och bevaras i genbank av Föreningen Svenska Allmogefår. Det finns ca 700 Klövsjöfår i Sverige. 

Fåren är viktiga för att hålla våra hagar öppna. De ger ull, kött och skinn.

LOKALA HANTVERK

HELENAELISABETHs väveri ligger i Lädja, söder om Lammhult. Hon väver framför allt egna mönster men också på uppdrag. Både med handvävstol och mekanisk skyttevävstol av äldre modell. 

Av sina tyger gör Helena olika produkter som handdukar, servetter, kuddar, gardiner med mera. Några av hennes hantverk säljer vi i butiken. Bland annat en hissgardin av äldre modell i linne. Men också handdukar och löpare. 

LINNE FRÅN VÄXBOLIN

Växbo Lin i Helsingland är specialiserade på vävning av hellinne. En unik hantverkstradition som levt kvar på platsen genom århundraden. Deras mål är "att väva samman gamla hantverkstraditioner med modern design". Genom bra produkter som håller i generationer kan vi konsumera mindre. 

Vi säljer Växbos populära disktrasor i glada färger, skurtrasor och klassiska linnehanddukar.

HELENAELISABETH

Tillagd i varukorgen