Herrgården i Vederslöv, Wederslöf Byggnadsvård Herrgården i Vederslöv

FÖR HÅLLBART BYGGANDE OCH BOENDE

Wederslöf Byggnadsvård tillhandahåller både material och tjänster för ett hållbart byggande och boende. 

Vi säljer beprövade, traditionella och miljövänliga material till såväl nybyggnation som underhåll. 
I vår butik i Vederslöv har vi samlat varor som är knutna till svensk byggtradition. 
Genuina byggdetaljer och material av hög kvalitet.

Vi är specialiserade på diffusionsöppna isoleringsprodukter som har en oslagbart låg miljöbelastning och främjar god inomhusmiljö. 
Vi är återförsäljare för Hunton träfiberisolering, Isocell cellulosaisolering och Zikon lindrev.

Hos oss hittar du hela grundsortimentet av linoljefärg från Ottossons färgmakeri. Massor av klassiska modeller av beslag från Eskilstuna kulturbeslag. Som beställningsvara säljer vi också äggoljetempera från Ovolin samt limfärg och tapeter från Lim&Handtryck. 

Butiken har även ett unikt sortiment med närproducerade hantverksprodukter. 
Lammskinn från gårdens får, Bergagårds honung, tvål och såpa från Handelshuset Källan, linne och mycket mera. 

HITTA TILL WEDERSLÖF BYGGNADSVÅRD

Vår butik ligger i södra flygeln på Vederslövs Herrgård. Ett sädesmagasin och köttbod från 1870-talet som uppdaterats till butik och kontor. Vackert belägen intill Vederslövssjön och mitt emot medeltidskyrkan. Platsen i sig är väl värd ett besök. Bara 13 km söder om Växjö. 

Byggnadsvårdsbutik i Vederslöv, Småland

FÖRETAGETS HISTORIA

På sensommaren 2008 slog vi upp portarna till vår lilla Byggnadsvårdsbutik. Då hade inredning av magasinet och förberedelser pågått intensivt under flera månader.

Ett ständigt letande efter kunskaper och bra produkter till våra egna husrenoveringar de föregående 10 åren ledde till att vi såg möjligheter för en butik här i Vederslöv strax utanför Växjö. Att etablera butiken hemma på gården var en självklarhet för oss. Vi är tilltalade av tanken på att gårdsmiljön också kan tillföra butiken mervärden och att det känns bra att skapa arbetstillfällen där vi bor. Den affärside vi formulerade då står sig än idag. Vi har inte behövt ändra den en enda tum.

"Vi säljer beprövade, traditionella och miljövänliga material till nybyggnation och underhåll - för ett hållbart byggande och boende."

Att ordna kurser och föredrag om byggnadsvård och bygghantverk är ett naturligt sätt för oss att nå ut med kunskap till fler husägare. Vårt egna arrangemang Wederslöf Byggnadsvårdsdag firade 10-årsjubileum 2017. Det är en inträdesfri mässa där kunniga hantverkare ställer ut och visar sina färdigheter.

I början var det en liten kundkrets som likt vi själva hyser stor kärlek till äldre hus och tekniker som hittade till Wederslöf. Allteftersom upptäckte vi att fler och fler kunder som frågade efter miljövänliga produkter och lösningar hittade det hos oss. Sedan slutet av 2010 säljer och installerar vi cellulosaisolering. Från början var det mest som tilläggsisolering i äldre hus men vi har haft en trevlig utveckling i och med att alltfler nybyggda hus isoleras med våra produkter.

Vi hjälper också till med rådgivning inom vårt kunskapsområde, byggnadsvård samt isoleringsfrågor.

Vår butik är inte stor, men den utvecklas hela tiden, lite i taget. Det är du som kund med dina frågor och önskemål som ser till att vi fortsätter på den vägen.....

Stefan Holmberg

PERSONAL

Stefan Holmberg

070-683 75 32
stefan@wederslofbyggnadsvard.se

Britt Hörberg

britt@wederslofbyggnadsvard.se

Tillagd i varukorgen