TAPETER FRÅN LIM & HANDTRYCK

Vi är återförsäljare till Lim & Handtrycks vackra kulturhistoriska tapeter. De flesta av mönstren trycks med orginalvalsar eller i vissa fall rekonstruktioner. Sortimentet presenteras i tre stycken mönsterböcker. Varav vi har två stycken i butiken. Tapeterna kan också ses på Lim & Handtrycks hemsida

Det finns möjlighet att specialbeställa egna färgställningar eller rekonsturera återfunna tapetmönster. Minsta order i dessa fall är 10 rullar. 

Alla rullar är 10 m långa och i de flesta fall 47 cm breda. Cellulosaklister rekomenderas. Tapeterna behöver kantskäras innan uppsättning. Mer info.

Alla produkter håller hög ekologisk kvalité och nästan alla råvaror är helt fönyelsebara. Limfärgen som tapeterna trycks med är egentillverkad av Lim & Handtryck. Denna är förstärkt med en liten del linolja som gör tapeterna avtorkningsbara utan att några plaster behöver användas i färgen eller som coating på pappret. 

Kulturhistorisk bok - "den svarta boken"

Innehåller tapeter från sent 1700-tal fram till 1950. 

Röd bok - Tid och rum

Kom ut i reviderad upplaga 2016. I denna presenteras tapetmönster från 1900 till tidigt 1960. Mönster från Arts and Crafts, Jugend och Art Deco.

Funkis

Mönster tryckta med orginalvalsar från 1925-1950. Vi har inte denna bok i butiken men det går bra att beställa dessa tapeter genom oss. 

Tillagd i varukorgen