VINDDUK, ÅNGBROMS & TEJP

Vår leverantör har ett stort sortiment av dukar och tejper för ett säkert diffusionsöppet byggande. På denna sidan presenterar vi de vanligast använda och som vi dessutom alltid har i lager.

TEJP & ÖVERGÅNGAR

Det finns olika tejp och övergångsmaterial för att täta skarvar och genomföringar i ångbromsen.

AIRSTOP-FLEX - "Klebeband". Åldersbeständig byggtejp med mycket god vidhäftningsförmåga på de flesta material. Går att putsa över. 60mm bred, 25 m/rulle.

AIRSTOP ELASTO - Lätt töjbar tejp för tätning av tex skarvar mellan byggskivor. 60 mm bred, 25 m/rulle.

AIRSTOP FLEX FEE - "Fensterband". Fungerar som en ångbroms som tillåter fukttransport. Skyddsremsan på denna tejpen är tvådelad. För smidig tätning av hörn, övergångar och montering av fönster. Går att putsa över. 60 mm bred, 25 m/rulle.

 

OMEGA VINDDUK

Diffusionsöppen vindskyddsduk för installation direkt mot isolering eller stomme, bakom fasadpanelen. Monteras med häftklammer.

Storlek: 1,5 x 50 m / rulle (75 kvm)

OMEGA MONO 230 SK DUO - UNDERLAGSTAKDUK

Diffusionsöppen underlagstakduk för direkt montage på taksvallets råspont. Försedd med dubbla klisterremsor.

Storlek: 1,5 x 50 m / rulle (75 kvm)

OMEGA DRAINY "KRULLDUK"

Monteras ovanpå Underslagstakduken i samband med plåttäckning av tak. Krullduken åstadkommer en luftspalt på ca 8 mm direkt under takplåten.

AIRSTOP ÅNGBROMS

Transparent ångbromsduk monteras på den "varma" sidan av väggkonstruktionen och hindrar varm luft från att vandra utåt och ev. kondenseras inuti väggen. Används i konstruktioner både för skivisolering eller lösull. Monteras med häftklammer. Skarvar och övergångar tejpas. Duken är mycket tålig med hög draghållfasthet samtidigt som den är mjuk och följsam. 

Storlek: 1,5 x 50 m / rulle (75 kvm)

AIRSTOP DIVA FORTE + ÅNGBROMS

En "smart" ångbromsduk som kan variera sin ånggenomsläpplighetMonteras på den varma sidan om isoleringen. Möjliggör tex snedtakskonstruktioner utan luftspalt.  Monteras med häftklammer. Skarvar och övergångar tejpas.

Storlek: 1,5 x 50 m / rulle (75 kvm)

ÅNGBROMS Öko natur

Trådförstärkt ångbroms av papp. Styvare än Airstop. Monteras med häftklammer. Skarvar och övergångar tejpas. 

Storlek: 1,5 x 50 m / rulle (75 kvm)